Święto Baraniny – Ustroń 2019

Prawdziwi zbójnicy, regionalna muzyka oraz pyszne dania z jagnięciny i baraniny – tak w skrócie można opisać tegoroczne Święto Baraniny, które odbyło się 10 sierpnia w Ustroniu. Jesteśmy szczęśliwi, że po raz kolejny mogliśmy być częścią tego wydarzenia i serwować dla Państwa pyszną jagnięcinę duszoną w rozmarynie, kapustę zasmażaną po wiślańsku oraz żebroczkę. 

Święto Baraniny to wydarzenie cykliczne mające na celu popularyzację polskiej tradycji sztuki kulinarnej przyrządzania dań z baraniny i jagnięciny, ratowanie tradycji owczarstwa, promocję kapel. Impreza ma zachęcać do jedzenia tego nieco zapomnianego dzisiaj mięsa. Wszystko przy akompaniamencie góralskiej muzyki, przy różnych pokazach, m in. jak strzyc owce. To prawdziwa uczta dla miłośników dań z baraniną w roli głównej, gdzie zapachy unoszące się w powietrzu nie pozwalają przejść obojętnie.

Udostępnij:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email